Επίκαιρα

Πρόγνωση καιρού Κρήτης. Η τάση μέχρι τέλος του μήνα.

Με καλοκαιρία και ενισχυμένο μελτέμι θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες στο νησί ενώ από τις αρχές της νέας εβδομάδας εξασθενούν σταδιακά οι ανέμοι και ανεβαίνει η θερμοκρασία.
Πιο αναλυτικά:

Αύριο Πέμπτη περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι στρέφονται σε βορείους-βορειοδυτικούς θα ενισχυθούν στα 3-5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Ριπές 7 δεν αποκλείεται στα νοτιοανατολικά κυρίως τμήματα. Η θερμοκρασία στις κλασσικές στα νότια περιοχές θα αγγίξει και τους 34-35 πιθανόν τοπικά τους 36°C. Στα βόρεια σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα λόγω του βοριά.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες και την Παρασκευή. Το μελτέμι θα ενισχυθεί περαιτέρω στα 4-6 στα νότια 7 πιθανόν τοπικά και τα 8 μποφόρ! Προσοχή! Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση λόγω των βοριάδων, στα νότια τοπικά θα αγγίξει και τους 32-33°C.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Το μελτέμι θα διατηρηθεί ενισχυμένο 4-6 στα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Υψηλός και πάλι ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Η θερμοκρασία στα νότια στους 32 πιθανόν τοπικά και 33°C.

Την Κυριακή θα έχουμε λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ορεινά τμήματα. Οι βοριάδες θα συνεχίσουν να πνέουν 4-6 και στα νότια 7-8 μποφόρ. Παραμένει ψηλά ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Η θερμοκρασία στους 31-33°C κυρίως στα νότια.

Τη Δευτέρα θα έχουμε σχεδόν αίθριο καιρό στο νησί. Μικρή εξασθένηση θα παρουσιάσει το μελτέμι στα 3-5 στα νότια 6 τοπικά πιθανόν σε ριπές πρόσκαιρα και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια, όπου θα αγγίξει τους 33-35°C.

Καλοκαιρινός καιρός και το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη. Οι βοριάδες εξασθενούν λίγο ακόμα στα 3-5 τοπικά στα νότια και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα αγγίξει τους 32-34 στα βόρεια, ενώ στα νότια ακόμα και τους 35-37°C.

Με καλοκαιρία και λίγο ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες φαίνεται και με τα τελευταία στοιχεία οτι θα μας αποχαιρετήσει ο Ιούλιος.