Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τρείς Εκκλησιές Νοτιοανατολικά

  ΚΑΜΕΡΑ ΤΡΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

Τρείς Εκκλησιές

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι Τρεις Εκκλησιές είναι ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός που βρίσκεται 64 χλμ νότια του Ηρακλείου, στην καρδιά του άγριου και αφιλόξενου τοπίου των Αστερουσίων. Η τριγύρω περιοχή, μια από τις πιο απομονωμένες της Κρήτης, έχει μερικές πολύ όμορφες παραλίες. Για να έρθετε στις Τρεις Εκκλησιές θα πρέπει να οδηγήσετε σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο γεμάτο φουρκέτες περίπου 10 χλμ από το χωριό Παράνυμφοι, νότια του Πύργου Μονοφατσίου.
Ο οικισμός των Τριών Εκκλησιών είναι κτισμένος στην έξοδο του επιβλητικού φαραγγιού του Αμπά με τον καταπληκτικό καταρράκτη ύψους σχεδόν 145μ. Τα τοιχώματα της ευρύτερης περιοχής των Αστερουσίων φιλοξενούν τη μεγαλύτερη αποικία όρνιων στην Ελλάδα αλλά και τη Νότια Ευρώπη, αλλά και σημαντικά αρπακτικά όπως ο γυπαετός (Gypaetus barbatus), ένα από τα σπανιότερα είδη αρπακτικών της Ευρώπης.
Tο χωριό πήρε τ’ όνομά του από τις τρεις βυζαντινές εκκλησίες (Μεταμόρφωση, Άγιος Γεώργιος και Ευαγγελισμός) που υπάρχουν εδώ. Μπροστά υπάρχει μια μεγάλη παραλία με χοντρή άμμο και πεντακάθαρα βαθιά νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχουν μερικά δωμάτια για ενοικίαση, λίγα καφενεία και ταβέρνες. Πολλοί από τους κατοίκους επιλέγουν την παραλία του Κωλοβρέχτη (το όνομα οφείλεται σε παλιό τύπου ψαρέματος με δίχτυα κοντά στην ακτή, γνωστό κι ως γρίπος ή πεζότρατα), που βρίσκεται στα ανατολικά της κεντρικής παραλίας, δίπλα σε ένα εντυπωσιακό βράχο με σπηλιά. Ακόμη ανατολικότερα βρίσκεται ο Βόλακας και μετά η Κρυγιά Βλυχάδα, η οποία παίρνει το όνομα της από το κρύο νερό από πηγή.
Πηγή: cretanbeaches.com

Ιδιοκτησία - Φιλοξενία Κάμερας