Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Λέντας

  ΚΑΜΕΡΑ ΛΕΝΤΑΣ

Λέντας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Λέντας είναι ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός που βρίσκεται 74 χλμ νότια του Ηρακλείου, νότια της κορυφής Βίγλα των επιβλητικών Αστερουσίων Όρεων.
Είναι ένα τουριστικό θέρετρο με μικρό λιμάνι, πολύ ήπια ανεπτυγμένο που προσφέρει δυνατότητες για πολύ ήρεμες οικογενειακές διακοπές.
Η παραλία μπροστά στον οικισμό του Λέντα προστατεύεται από τα ανατολικά από το Ακρωτήριο Ψαμιδομούρι και στα δυτικά από το ακρωτήριο «Λιοντάρι» ή Κεφάλα, που αποτελεί σημαντικό αρχαιολογικό χώρο. Εδώ βρισκόταν το παλιό λιμάνι του οικισμού του Λέντα, το οποίο έχει πλέον μεταφερθεί στο σύγχρονο αλιευτικό καταφύγιο στη Λούτρα. Είναι η πιο πολυσύχναστη παραλία της περιοχής και αρκετά οργανωμένη, καθώς προσφέρονται οι βασικές υπηρεσίες όπως ομπρέλες, ντουζιέρες, ξαπλώστρες και θαλάσσια αθλήματα.
Πηγή: cretanbeaches.com

Φιλοξενία Κάμερας
petrakisbeach
Η παραλία Πετράκη και η ευρύτερη περιοχή αποτελούν μοναδικές προκλήσεις για τους λάτρεις της φύσης, καταφύγιο ανάπαυσης και αυθεντικής συνάντησης με τη γοητεία της Κρήτης. Ιδανικό ορμητήριο για να απολαύσετε τη διαμονή, το καλό φαγητό, την μουσική με τα διάφορα συγκροτήματα, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι “ φανατικοί “ του Λέντα που έρχονται και ξανάρχονται, είτε για καινούριες εξερευνήσεις είτε γιατί δεν χορταίνουν αυτά που ήδη έχουν ανακαλύψει. Ελάτε να γνωρίσετε ένα μαγευτικό τόπο στη νότια Κρήτη, στον Λέντα, στην παραλία Πετράκη, στου Άρη…