Σχετικά με εμάς

To CretaWeather είναι μια εθελοντική ομάδα ατόμων με κύριο ενδιαφέρον τα καιρικά δρώμενα στη Κρήτη. To Cretaweather ξεκίνησε τη δράση του τον Απρίλιο του 2018 ως μια παρέα ατόμων που συναθροίστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα με συζητήσεις για τα καιρικά δρώμενα στο νησί της Κρήτης για να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους για τον καιρό.

Τι κάνουμε
Ο καιρός είναι κάτι ζωντανό επομένως οι συνθήκες διαφέρουν σημαντικά από το ένα μέρος του νησιού μας ως προς το άλλο. Το ιδιαίτερο μορφολογικό ανάγλυφο του νησιού μας καθώς και το μικρόκλιμα της κάθε περιοχής καθιστούν τα καιρικά φαινόμενα δύσκολα ως προς την πρόγνωση τους. Για να μπορέσουμε να αντλήσουμε πληροφορίες για το μικρόκλιμα της κάθε περιοχής χρειαζόμαστε μετεωρολογικούς σταθμούς μετάδοσης των δεδομένων. Έως την δεδομένη χρονική στιγμή είναι σαφές ότι οι μετρήσεις του καιρού παραμένουν λιγοστές. Το CretaWeather προσπαθεί να αναπτύξει με ιδίους πόρους ένα δίκτυο το όποιο θα επιτρέπει στο ευρύ κοινό να έχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο live καιρικές συνθήκες στις περιοχές του νησιού της Κρήτης, όλο το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Έως σήμερα έχουμε τοποθετήσει ως Μετεωκρήτες αλλά και ως CretaWeather μετεωρολογικούς σταθμούς σε περιοχές του νησιού μας από τη μια άκρη στην άλλη και προσπαθούμε να εντάξουμε και στο δίκτυο μας μετεωρολογικούς σταθμούς που έχουν τοποθετηθεί από άλλους δημοσίους και ιδιωτικούς φορείς. Τους μετεωρολογικούς σταθμούς από το δίκτυο του CretaWeather μπορείτε να τους παρακολουθείτε όλο το 24ωρο από τη σελίδα μας. Δημιουργούμε μια ιστοσελίδα για κάθε μετεωρολογικό σταθμό ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προς τους χρήστες να γνωρίζουν τα μετεωρολογικά δεδομένα και μέσω γραφημάτων αλλά και το ιστορικό για προηγούμενες ήμερες, μήνες και έτη.

Τι άλλο κάνουμε
Όπως αναφέραμε το μικρόκλιμα της κάθε περιοχής του νησιού μας είναι διαφορετικό αλλά αυτός είναι ο παράγοντας που κάνει το νησί της Κρήτης πανέμορφο και ως ιδανικό προορισμό για εκατομμύρια ανθρώπους ανά το κόσμο. Η καιρική ιδιαιτερότητα της κάθε γωνίας του νησιού μας είναι ευρέως γνωστή. Επομένως η ομάδα του CretaWeather προσπαθεί με την εγκατάσταση IP δικτυακών καμερών να δώσει στο κοινό την εικόνα από την κάθε περιοχή. Σκοπός μας είναι η να αναδείξουμε το φυσικό κάλος των περιοχών του νησιού μας σε σχέση με το καιρικό φαινόμενο που εξελίσσεται σε αυτές τις περιοχές. Η Κρήτη είναι ένα νησί το όποιο μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες τόσο την καλοκαιρινή αλλά και τις άλλες περιόδους του έτους (χειμερινός τουριστικός προορισμός). Επομένως το CretaWeather μέσα από την μετάδοση εικόνων αναδεικνύει προορισμούς για το ευρύ κοινό και ενισχύει την τουριστική προβολή του νησιού μας σε όλες τις περιόδους του έτους.

Τι θέλουμε να κάνουμε
Το CretaWeather θέλει να αναπτύξει το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη και αξιόπιστη καιρική εκτίμηση για τον καιρό που επικρατεί σε διαφορετικές περιοχές του νησιού της Κρήτης. . Ιδιαίτερα επαγγελματικές ομάδες όπως οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς είναι στην προτεραιότητα του CretaWeather ως προς την ενημέρωση τους σε έκτακτες καιρικές καταστάσεις και αυτά τα δεδομένα βοηθούν στην αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων .

Η ομάδα μας
Όπως αναφέραμε η ομάδα του CretaWeather προσπαθεί να επιτελέσει όλους αυτούς τους στόχους με ιδίους πόρους από τα άτομα που ζουν και αγαπάνε τον καιρό. Τα μελή της ομάδας αφιλοκερδώς αναλαμβάνουν την τοποθέτηση και την συντήρηση των μετεωρολογικών σταθμών και δικτυακών καμερών. Επιπλέον αναλαμβάνουν την συντήρηση και την σωστή τους λειτουργία. Το website της ομάδας του CretaWeather https://www.cretaweather.gr συντηρείται και συνεχώς αναπτύσσεται από την αγάπη των μελών της ομάδας και την βοήθεια την οποία προσφέρουν. Είμαστε μια ζωντανή ομάδα η οποία λειτουργεί καθημερινά, έχει συνεχής ενημέρωση από όλες τις περιοχές του νησιού μας (Φωτογραφικό υλικό) αφού και ο καιρός συνεχώς μεταβάλλεται και δημιουργεί νέες καιρικές καταστάσεις.