Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τσούτσουρος

  ΚΑΜΕΡΑ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑΣ

Τσούτσουρος

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Τσούτσουρας ή Τσούτσουρος (από το ενετικό Zuzzuro) βρίσκεται 63 χλμ νότια της πόλης του Ηρακλείου, στην έξοδο των επιβλητικών φαραγγιών του Μίντρη και του Τσούτσουρα. Είναι κτισμένος στην τοποθεσία που ήταν κτισμένη η αρχαία πόλη Ίνατος, η οποία ήταν επίνειο της Πριανσού. Για την ακρίβεια οι δύο ενωμένοι οικισμοί του Πέρα Τσούτσουρου και του Τσούτσουρου είναι ένα ενιαίο οικοδομικό συγκρότημα που εξυπηρετεί το λιμάνι του νότου για τους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου, καθώς οι περισσότεροι κατάγονται από εκεί. Η περιοχή είναι καλά οργανωμένη και ανεπτυγμένη τουριστικά, αλλά δεν παύει να είναι ένας προορισμός για πολύ ήρεμες οικογενειακές διακοπές.
Μπροστά από το χωριό υπάρχει το μικρό λιμάνι της περιοχής. Ανατολικά και δυτικά του λιμανιού σχηματίζονται δύο μεγάλοι υπήνεμοι κόλποι συνολικού μήκους 2 χλμ, με χοντρή άμμο και καθαρή θάλασσα. Η παραλία είναι λίγο οργανωμένη με ομπρέλες, αλλά και αρκετά αλμυρίκια. Είναι ιδανικό μέρος για να το χρησιμοποιήσει κάποιος βάση για εξορμήσεις στις γύρω παραλίες. Για απομόνωση μπορεί κάποιος να περπατήσει στα ανατολικά, ως την περιοχή Λιμνιάρα, με τα βραχάκια και τις μικρές λιμνούλες. Στη Λιμνιάρα βρίσκεται μια θαλασσοσπηλιά, γνωστή στους ντόπιους ως Πουργόνερο.
Το κολύμπι στον Τσούτσουρο θεωρείται ιαματικό και θεραπευτικό από την αρχαιότητα. Σύμφωνα με τους ντόπιους, αρκετοί γιατροί προτείνουν το κολύμπι στον Τσούτσουρα για όσους έχουν μυοσκελετικά και ορθοπεδικά προβλήματα.
Πηγή: Παραλία Τσούτσουρας – Ταξιδιωτικός Οδηγός Κρήτης cretanbeaches.com

Φιλοξενία Κάμερας
zorbastsoutsouros