Επίκαιρα

Η τάση του καιρού μέχρι τις 21-04-2021

Με αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι αρκετά πυκνές θα κυλήσει το Σάββατο. Θολούρα και αυξημένη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα. Μικρή η πιθανότητα για τοπικές λασποψιχάλες. Πιθανό φρύδι. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί 5-7 τοπικά σε ριπές ακόμα και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στα βόρεια θα ξεπεράσει τους 29-30°C ενώ δεν αποκλείεται τοπικά να αγγίξει και τους 32-33°C.

Με νεφελώδη καιρό, θολούρα και αρκετή σκόνη στην ατμόσφαιρα θα κυλήσει και η Κυριακή. Και πάλι η πιθανότητα για κάποιες λασποψιχάλες είναι υπαρκτή. Οι άνεμοι από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις αρχικά στα 4-6 τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση σε σύγκριση με το Σάββατο, όμως και πάλι θα κάνει ζέστη. Τοπικά θα αγγίξει τους 28-30°C.

Η Δευτέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές λασποψιχάλες η λασπομπόρες κυρίως στα δυτικά τμήματα. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα έχει περισσότερα ανοίγματα. Θολούρα στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε πιο δυτικούς-βορειοδυτικούς 4-6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Θερμοκρασία σε πτώση.

Βελτιωμένος ο καιρός το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη με λίγες νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν λίγο περισσότερο τις θερμές ώρες της ημέρας. Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τη σκόνη. Οι δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι που την Τρίτη θα αγγίζουν τα 4-6 τοπικά 7 μποφόρ την Τετάρτη εξασθενούν περαιτέρω και έτσι δεν φαίνεται να ξεπερνάνε τα 4-5 μποφόρ. Ψύχρα θα κάνει την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο και επανέρχεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.