Επίκαιρα

Η τάση του καιρού μέχρι τις 20-06-2021

Με ασταθείς καιρικές συνθήκες στα εσωτερικά κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας θα κυλήσει σήμερα Κυριακή στο νησί μας αλλά και οι πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας.
Πιο αναλυτικά:

Με πολύ λίγες αραιές νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα στο νησί σήμερα όμως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στα εσωτερικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μεμονομένες μπόρες. Πιθανή καταιγίδα. Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 2-3 σε κάποια παραθαλάσσια πιθανόν 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 25-26°C το μεσημέρι στα νότια τοπικά λίγο παραπάνω.

Με καλές καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει η Δευτέρα. Τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και πάλι. Όσο πιο εσωτερικά και ορεινά τμήματα τόσο η πιθανότητα να βρέξει μεγαλώνει, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-4 πολύ τοπικά σε κάποια παραθαλάσσια πρόσκαιρα και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή. Στα νότια τοπικά 27-28°C.

Η Τρίτη θα ξεκινήσει με τοπικά αυξημένες νεφώσεις και κάποιες διάσπαρτες ασθενείς κατά κανόνα μπόρες κυρίως στα βόρεια πιθανόν ακόμα και παραθαλάσσια τμήματα. όμως προς το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στα εσωτερικά και ορεινά τμήματα με τη μορφή όμβρων ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, μόνο στα νότια θα αγγίξει τους 25-26°C.

Βελτιωμένος καιρός την Τετάρτη με μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι θα αγγίζουν τα 2-4 πιθανόν στα άκρα ανατολικά τοπικά και τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή το μεσημέρι θα αγγίξει τους 25-26 τοπικά τους 27°C.

Καλοκαιρινή ημέρα η Πέμπτη. Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα αγγίξει τους 28-29 τοπικά τους 30°C.

Με καλοκαιρία και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα κυλήσει η Παρασκευή. Οι άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα αγγίξει τους 30-32°C.

Με τα τελευταία στοιχεία το επόμενο Σαββατοκύριακο διαφαίνεται καλοκαιρινό με μέτριους ανέμους και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας.