Επίκαιρα

Η τάση του καιρού μέχρι 26-05-2021

Αίθριος καιρός θα επικρατήσει την Πέμπτη στο νησί. Οι άνεμοι από δυτικές γενικά διευθύνσεις 2-4 τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα δεν θα ξεπεράσει τους 29-30°C.

Την Παρασκευή θα έχουμε λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι στρέφονται σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 4-6 δεν αποκλείεται σε κάποια παραθαλάσσια τμήματα και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 24-25°C.

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσει και το Σαββατοκύριακο στη νησί. Οι βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν 3-5 και τοπικά σε κάποια ανατολικά τμήματα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το Σάββατο χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Την Κυριακή θα ανέβει λίγο και σε κάποια νότια κυρίως τμήματα θα αγγίξει και τους 28-29°C.

Με καλοκαιρία φαίνεται ότι θα κυλήσουν και οι πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας. Το μελτέμι θα πνέει σταθερά στα 3-5 τοπικά ακόμα και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει περαιτέρω και σε ευπαθείς περιοχές στα νότια δεν αποκλείεται να αγγίζει και τους 32-34°C. Σε πιο χαμηλά επίπεδα στα βόρεια λόγω των βοριάδων.