Επίκαιρα

Η τάση του καιρού μέχρι 26-04-2021-Εκτίμηση καιρού Μ.Εβδομάδας

Με σχεδόν αίθριο καιρό θα κυλήσει η Πέμπτη στο νησί. Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 τοπικά σε κάποια πελάγη 4 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις θα έχουμε και την Παρασκευή. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Το Σάββατο θα έχουμε αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν λίγο περισσότερο, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές λασποψιχάλες. Θολούρα στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι από ανατολικές γενικά διευθύνσεις αρχικά ασθενείς βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 3-5 πρόσκαιρα τοπικά σε κάποια δυτικά τμήματα ίσως αγγίξουν σε ριπές και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με την Παρασκευη.

Την Κυριακή θα έχουμε τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια, εσωτερικά και ορεινά τμήματα όπου εκεί δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά στα 4-6 τοπικά 7 μποφόρ. Σε ριπές στα νότια πρόσκαιρα δεν αποκλείεται ακόμα και τα 8 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση λόγω των βοριάδων.

Τη Μ.Δευτέρα θα έχουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μόνο στα βόρεια. Οι βοριάδες παραμείνουν ενισχυμένοι στα 4-6 τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή.

Με τα τελευταία στοιχεία από τη Μ.Τρίτη και την υπόλοιπη Μ.Εβδομάδα διαφαίνεται καλοκαιρία με κάποιες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι. Σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, που θα πλησιάζει και θα ξεπερνάει πιθανόν τοπικά τους 30°C. Δεν θα λείψει η θολούρα από την ατμόσφαιρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας, την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα θα γνωρίζουμε όσο θα πλησιάζουμε.