Επίκαιρα

Η τάση του καιρού μέχρι 26-03-2021

Με καλές καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει η Δευτέρα στο νησί. Από το μεσημέρι σταδιακά και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από αργά το απόγευμα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές λασποβροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θολούρα και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι από δυτικές κατά βάση διευθύνσεις 3-5 τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Η Τρίτη θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις και λίγα διάσπαρτα φαινόμενα που όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα ενταθούν και θα έχουν τη τάση να γενικεύονται. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αρχικά σε μεγάλα υψόμετρα σταδιακά προς το βράδυ στα 1100-1300μ. Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί 4-6 μποφόρ και από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε πιο βορειοδυτικούς και στα πελάγη θα αγγίξουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση.

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη και την Πέμπτη στο νησί, με τοπικές βροχές πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι χιονοπτώσεις θα κατέλθουν σε χαμηλότερα υψόμετρα 700-800μ πρόσκαιρα ίσως και λίγο χαμηλότερα. Θα υπάρχουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό κυρίως την Τετάρτη. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Οι βοριάδες 4-6 και την Τετάρτη πρόσκαιρα στα πελάγη έως 7 μποφόρ.

Την Παρασκευή το πρωί θα επιμείνουν λίγα τοπικά φαινόμενα κυρίως στα βόρεια τμήματα. Οι βοριάδες εξασθενούν σημαντικά. Η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.