Επίκαιρα

Η τάση του καιρού μέχρι 22-08-2021

Με παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ορεινά τμήματα θα κυλήσει ο καιρός αύριο Κυριακή ημέρα της Παναγίας στην Κρήτη. Το μελτέμι εξασθενεί λίγο στα 4-6 τοπικά σε ριπές στα νότια και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 28-30, στα νότια στις κλασσικές στη ζέστη περιοχές πιθανόν τοπικά να αγγίξει και τους 32-34°C.

Και τη Δευτέρα θα επικρατήσει καλοκαιρία με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και όρεινα. Οι βοριάδες εξασθενούν ακόμα λίγο στα 3-5 τοπικά σε κάποια παραθαλάσσια και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή στους 28-30, πολύ τοπικά στα νότια θα αγγίξει 32-33°C.

Με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά τμήματα του νησιού θα κυλήσει η Τρίτη. Οι άνεμοι στρέφονται σε πιο δυτικούς στα 2-4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα αγγίξει τους 32-33 τοπικά στα εσωτερικά και τους 34-35°C.

Καλοκαιρία με πολύ λίγες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και νότια θα έχουμε την Τετάρτη. Οι άνεμοι από δυτικές γενικά διευθύνσεις 2-4 πολύ τοπικά σε κάποια παραθαλάσσια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο στους 34-36 πιθανόν στα εσωτερικά ακόμα και τους 37°C.

Με καλοκαιρία και λίγες τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει και η Πέμπτη στο νησί. Οι άνεμοι που αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα 3-5 τοπικά 6 μποφόρ σταδιακά θα στραφούν σε βορείους-βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα αγγίξει τους 32-34 και στα νότια τοπικά ακόμα και τους 35-36°C.

Με τα τελευταία στοιχεία το επόμενο ΠΣΚ φαίνεται οτι θα έχουμε ενισχυμένους βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά επίπεδα ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και κάποια παροδικά φαινόμενα το ΣΚ σε βόρεια και ορεινά κυρίως τμήματα (όχι κάτι σημαντικό).