Επίκαιρα

Η τάση του καιρού μέχρι 21-03-2021

Άστατο καιρό θα έχουμε την Καθαρά Δευτέρα στο νησί με τοπικές μπόρες. Όσο πιο νότια, εσωτερικά και ορεινά τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να βρέξει το πρώτο μισό της ημέρας, ενώ πιθανόν να βρέξει πρόσκαιρα τοπικά και στα βόρεια από το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε πιο δυτικούς και στα πελάγη θα αγγίξουν τα 7 πιθανόν τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Η Τρίτη θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες και λίγες τοπικές νεφώσεις που όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι αυτές θα πυκνώνουν περισσότερο και από αργά το απόγευμα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται φαινόμενα αρχικά στα νοτιοδυτικά που θα έχουν την τάση να γενικευτούν προς βραδινές ώρες. Στα νότια, εσωτερικά και ορεινά τμήματα τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν και εντάσεις. Χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 1500-1600μ. Οι άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη η μέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις τοπικά αυξημένες που σε κάποια βόρεια κυρίως παραθαλάσσια τμήματα νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται να αφήνει διάσπαρτες μπόρες. Τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν ακόμα περισσότερο και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Όσο πιο εσωτερικά και ορεινά τμήματα τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να βρέξει. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ. Θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με την Τρίτη.

Με νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες θα κυλήσει η Πέμπτη, ενώ τη νύχτα προς την Παρασκευή δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά κυρίως στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι δυτικοί και από το βράδυ νοτιοδυτικοί 3-5 τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ψιχάλες η λίγες ασθενείς βροχές θα έχουμε την Παρασκευή. Οι άνεμοι δυτικοί 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Τέλος για το Σαββατοκύριακο και με τα τελευταία στοιχεία φαίνεται ότι θα έχουμε στροφή των ανέμων σε νοτίους-νοτιοανατολικούς, σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας και πιθανόν κάποιες λασποψιχάλες ή λασποβροχές. Ωστόσο θα πρέπει να δούμε και μέσα στην εβδομάδα τα νεότερα στοιχεία.