Επίκαιρα

Η τάση του καιρού μέχρι 20-07-2021

Με καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει η Τετάρτη και η Πέμπτη στο νησί. Αρκετά ενισχυμένοι οι βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι θα αγγίζουν τα 4-6 στα νότια 7 τοπικά σε ριπές ακόμα και τα 8 μποφόρ. Προσοχή! Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Η θερμοκρασία στις κλασσικές στα νότια περιοχές θα αγγίξει και τους 36-38 πιθανόν ακόμα και τους 39°C! Στα βόρεια και εσωτερικά η θερμοκρασία θα είναι αρκετά πιο χαμηλά λόγω των βοριάδων.

Καλοκαιρινός καιρός την Παρασκευή. Οι βοριάδες εξασθενούν σημαντικά στα 3-5 πολύ τοπικά και πρόσκαιρα και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως στα εσωτερικά και βόρεια λόγω της εξασθένησης των βοριάδων θα αγγίξει τους 34-36 πιθανόν τοπικά και τους 37°C.

Καλές καιρικές συνθήκες και το Σαββατοκύριακο με λίγες μόνο νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι στρέφονται σε πιο δυτικούς στα 2-4 τοπικά σε κάποια δυτικά παραθαλλάσια και τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα αγγίξει τους 32-34 πιθανόν τοπικά και τους 35°C.

Με ήπιες καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει η επόμενη εβδομάδα. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.