Επίκαιρα

Η τάση του καιρού μέχρι 12-05-2021

Με κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις θα κυλήσει η Πέμπτη. Οι άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-4 στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς μεταβολή. Τοπικά στα νότια θα αγγίξει και τους 30-31°C.

Την Παρασκευή θα έχουμε αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς αρχικά ασθενείς και από το απόγευμα 4-5, πιθανόν τοπικά σε ριπές το βράδυ και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως στα βόρεια τμήματα όπου τοπικά θα αγγίξει και τους 31-32°C.

Το Σάββατο και πάλι θα έχουμε αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα λίγο πιο πυκνές. Θολούρα και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι που αρχικά στα ανατολικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-5 τοπικά 6 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε βορειοδυτικούς στα 5 τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 31-32 πρόσκαιρα τοπικά στα ανατολικά δεν αποκλείεται ακόμα και τους 33-34°C.

Την Κυριακή θα έχουμε τοπικές νεφώσεις που πρόσκαιρα στα ορεινά δεν αποκλείεται να είναι λίγο πιο πυκνές. Οι άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-6 στα νότια 7 πιθανόν τοπικά σε ριπές και τα 8 μποφόρ. Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς. Η θερμοκρασία σε πτώση λόγω των βοριάδων. Όμως πολύ τοπικά στα νότια θα αγγίξει πρόσκαιρα και πάλι τους 29-30°C.

Λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά θα έχουμε και την Δευτέρα στο νησί. Οι βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι παραμένουν αρκετά ενισχυμένοι, 4-6 στα νότια 7 πιθανόν τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ. Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, στα νότια τοπικά θα αγγίξει και τους 26-27°C.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις κυρίως την Τετάρτη. Οι βοριάδες την Τρίτη παραμένουν στα 4-6 μποφόρ, ενώ την Τετάρτη εξασθενούν σημαντικά. Η θερμοκρασία την Τρίτη χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή ενώ την Τετάρτη σε άνοδο.