Επίκαιρα

Η τάση του καιρού μέχρι 11-04-2021

Με αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες θα κυλήσει η Δευτέρα. Αυξημένη σκόνη και θολούρα στην ατμόσφαιρα. Πιθανό να σχηματιστεί φρύδι στα βόρεια του νησιού. Οι άνεμοι από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-7 τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια τοπικά αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα αγγίξει και τους 30-31°C λόγω των καταβατών νοτιάδων.

Με παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει και η Τρίτη, αραιές νεφώσεις, με αυξημένη σκόνη και θολούρα. Πιθανό φρύδι. Από το μεσημέρι και μετά οι καιρός θα έχει περισσότερα ανοίγματα. Η σκόνη σταδιακά θα αρχίσει να υποχωρεί από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, πολύ ενισχυμένοι στα 5-7 τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα. Από το απόγευμα και μετά θα παρουσιάσει πτώση.

Την Τετάρτη θα έχουμε καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τμήματα. Θα καθαρίσει ατμόσφαιρα από τη σκόνη. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3-5 τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Θερμοκρασία σε πτώση. Σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Με τοπικά αυξημένες νεφώσεις θα ξεκινήσει η Πέμπτη ενώ δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει τοπικά. Από το απόγευμα και κυρίως τις βραδυνές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν ακόμα περισσότερο και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Όσο πιο βόρεια και ορεινά τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα να βρέξει, ενώ θα σημειωθούν και λίγες παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 1100-1200μ. Οι άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3-5 σταδιακά θα ενισχυθούν στα 6-7 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βοριάδες και θα εξασθενήσουν λίγο. Θερμοκρασία σε αισθητή πτώση, κυρίως προς τις βραδυνές ώρες με τους βοριάδες.

Παραμένουν κάποιες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ορεινά τμήματα την Παρασκευή, ενώ δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει τοπικά. Οι βοριάδες θα συνεχίσουν να πνέουν στα 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Τέλος για το Σαββατοκύριακο και με τα έως τώρα στοιχεία διαφαίνεται καλοκαιρία, με τους βοριάδες να εξασθενούν περαιτέρω και τη θερμοκρασία να επανέρχεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.