Επίκαιρα

Η τάση του καιρού μέχρι 04-06-2021

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους θα έχουμε το Σάββατο στο νησί. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς πολύ τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 26-27 τοπικά στα νότια ίσως λίγο παραπάνω.

Την Κυριακή θα έχουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις όπου δεν αποκλείεται τοπικά να ψιχαλίσει για λίγο. Οι άνεμοι στρέφονται σε νοτίους-νοτιοανατολικούς 3-5 τοπικά στα βόρεια σε ριπές ακόμα και 6 μποφόρ πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα ανέβει κυρίως στα βόρεια όπου τοπικά θα αγγίξει και ίσως να ξεπεράσει για λίγο τους 29-30°C.

Η Δευτέρα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες. Τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες της ημέρας στα εσωτερικά θα πυκνώσουν πρόσκαιρα κάποιες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονομένα κάποιες μπόρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 2-4 τοπικά σε κάποια παραθαλάσσια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 28-29°C.

Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις θα έχουμε την Τρίτη με πιθανότητα για ψιχάλες η λίγες ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ορεινά τμήματα. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι τοπικά θα ενισχυθούν στα 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 25-26°C.

Την Τετάρτη θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα εσωτερικά τμήματα. Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Με τα τελευταία στοιχεία και το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή θα έχουμε καλές καιρικές συνθήκες στο νησί με μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε ανοδική τάση.