Επίκαιρα

Η τάση του καιρού μέχρι 04-04-2021

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο νησί μας το επόμενο 48ωρο. Πιο αναλυτικά

Αύριο Τετάρτη η μέρα θα ξεκινήσει με διάσπαρτες μπόρες κυρίως στα βόρεια και ορεινά του νησιού. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι ο καιρός θα κλείνει ακόμα περισσότερο και οι βροχές θα γενικεύονται και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Προς το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 1000-1100μ.(πρόσκαιρα μέσα στην ημέρα ίσως λίγο χαμηλότερα 900μ) Προσοχή! Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Πέμπτη τοπικά θα έχουν διάρκεια και έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 6-7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση.

Και η Πέμπτη θα ξεκινήσει με παρόμοιες καιρικές συνθήκες. Τοπικά ισχυρές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 1100μ και ενισχυμένους βοριάδες. Σταδιακά προς το μεσημέρι τα φαινόμενα από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα έχουν την τάση να εξασθενούν όμως προς τις απογευματινές-βραδυνές ώρες διαφαίνεται μια νέα υποτροπή του καιρού με εκ νέου βροχές. Πάντως μέσα στη νύχτα φαίνεται ότι ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά ως προς τα φαινόμενα και έτσι η Παρασκευή θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά τμήματα όμως σταδιακά μέσα στην ημέρα ο καιρός θα ανοίξει και κει και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 2-4 τοπικά στα πελάγη έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία σε άνοδο.

Το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως το Σάββατο. Οι άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο.