Επίκαιρα

Η τάση του καιρού έως 17-02-2021

Με λίγες νεφώσεις θα ξεκινήσει το Σάββατο που από το μεσημέρι και μετά τοπικά θα πυκνώσουν λίγο περισσότερο και δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει.

Οι άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως μέτριοι. Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα.

Ημέρα καιρικής αλλαγής η Κυριακή για το νησί μας. Αυξημένες νεφώσεις αρχικά, τοπικά κυρίως στα νότια δεν αποκλείεται να αφήνουν ψιχάλες η ψιλόβροχο.

Από το μεσημέρι σταδιακά και από τα δυτικά ο καιρός θα βαρύνει ακόμα περισσότερο και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές που ως αργά το βράδυ θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες βορειοανατολικές και εσωτερικές κυρίως περιοχές. Οι άνεμοι που αρχικά θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις από το απόγευμα θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν λίγο. Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα.

Τη Δευτέρα περιμένουμε σημαντική επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές που από τις απογευματινές ώρες θα γενικευτούν ενώ οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα κατέρχονται έως τα (400-500μ στα δυτικά, στα ανατολικά 600-800μ).

Από αργά το βράδυ προς τα ξημερώματα της Τρίτης τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέσουν ακόμα περισσότερο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα ενισχυθούν σημαντικά και θα αγγίζουν 6-8 και τοπικά από το βράδυ τα 9 μποφόρ. Θερμοκρασία σε ραγδαία πτώση. Η Τρίτη θα είναι μέρα χιονιά για την Κρήτη. Οι χιονοπτώσεις που αρχικά θα εκδηλώνονται κατά μέσο όρο στα 100-150μ προς τις μεσημεριανές-απογευματινές και μετά ώρες θα έχουν την τάση να κατέρχονται σε εξάρσεις μέχρι και τα παράλια του νησιού.

Πιθανές χιονοστρώσεις. Πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βοριάδες. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα ορεινά.

Τέλος την Τετάρτη οι χιονοπτώσεις φαίνεται ότι θα συνεχιστούν πιο εξασθενημένες όμως, ενώ παραμένουν οι ενισχυμένοι βοριάδες. Τσουχτερό κρύο. Παγετός.

Θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία την Κυριακή το βράδυ αφού η ιδιαιτερότητα της ψυχρής μάζας μπορεί να μεταβάλει τα δεδομένα που γνωρίζουμε έως τώρα.