Άρθρα Μετεωρολόγων

Τυπικό Σαββατοκύριακο Μαΐου με αστάθεια κυρίως στα ορεινά

Διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές, κινούμενες από την Αλγερία-Τυνησία προς τη Μαύρη Θάλασσα, και η θερμική αστάθεια εξακολουθούν να αποτελούν τις αιτίες εκδήλωσης τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα. Κατά τα άλλα, το Σαββατοκύριακο, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Χωρίς μεγάλες αλλαγές θα συνεχιστεί ο καιρός και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου
Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-5-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στα ΒΑ. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή και μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Άνεμοι ΝΑ και αργότερα Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή και μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή και μεμονωμένων καταιγίδων στο ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ και στα νότια ΝΑ έως ΝΔ περίπου ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 31 βαθμούς.
Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς. 
Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Πηγή: Ζιακόπουλος Δημήτριος: Τυπικό Σαββατοκύριακο Μαΐου με αστάθεια κυρίως στα ορεινά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *