Σταδιακή εξασθένηση των βόρειων ανέμων και βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) η χώρα θα βρίσκεται υπό την επίδραση του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως το πολύ 6 μποφόρ (Αιγαίο). Την εικόνα του καιρού θα συμπληρώνουν οι απογευματινές καταιγίδες στα ορεινά και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη (13-14/6) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη το καιρού θα είναι η εξασθένηση των βόρειων ανέμων και η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Κατά τα άλλα, οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση μεμονωμένων όμβρων και καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βόρεια. Την Παρασκευή (15/6) και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο (16-17/6) ο καιρός θα είναι άστατος με όμβρους και καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12-6-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 14 έως 34 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 35 βαθμούς.
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στην ορεινή Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς.
Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Πηγή: Ζιακόπουλος Δημήτριος: Σταδιακή εξασθένηση των βόρειων ανέμων και βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας

Λάβετε ζωντανά ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Cretaweather.gr

FREE
VIEW