Σαββατοκύριακο πολλαπλών κινδύνων (μπουρίνια, χαλάζι, αιφνίδιες πλημμύρες, κεραυνοί)

Ψυχρές αέριες μάζες στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα μεταφέρονται πάνω από τη χώρα μας και το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσουν με βροχές και καταιγίδες σχεδόν όλες τις περιοχές της. Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, χαλάζι ή και μεγάλης έντασης βροχοπτώσεις.  Υπενθυμίζεται ακόμα ο μεγάλος κίνδυνος από τους κεραυνούς όχι μόνο για αυτούς που βρίσκονται στη στεριά και δεν παίρνουν τα γνωστά μέτρα προφύλαξης, αλλά και για εκείνους που την ώρα της καταιγίδας βρίσκονται σε μικρές βάρκες ή κολυμπούν στη θάλασσα. Κατά τα άλλα, οι συνοπτικής κλίμακας άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν οριακά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η καιρική αστάθεια θα συνεχιστεί και στη διάρκεια της νέας εβδομάδας, αλλά οι βροχές και οι καταιγίδες δεν θα έχουν την ένταση, τη διάρκεια και την έκταση των φαινομένων αυτού του Σαββατοκύριακου.
Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-6-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι στα βόρεια Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ και στα νότια Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.
Αττική:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις προμεσημβρινές ως τις πρώτες απογευματινές ώρες τα εντονότερα φαινόμενα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς. 
Θεσσαλονίκη:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις προμεσημβρινές ως τις πρώτες απογευματινές ώρες τα εντονότερα φαινόμενα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς.

Πηγή: Ζιακόπουλος Δημήτριος: Σαββατοκύριακο πολλαπλών κινδύνων (μπουρίνια, χαλάζι, αιφνίδιες πλημμύρες, κεραυνοί)

Λάβετε ζωντανά ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Cretaweather.gr

FREE
VIEW