Άρθρα Μετεωρολόγων

Προσοχή στους χειμάρρους και τους κεραυνούς

Η περιοχή μας επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα ΒΑ Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με συνέπεια την επικράτηση Β-ΒΔ ανέμων εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Ν-ΝΔ πελάγη). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση όμβρων και καταιγίδων κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλάζι. Την Κυριακή (6/5) η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί όχι μόνο στα ηπειρωτικά αλλά και στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές. Ως προς τους ανέμους, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές, αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη (7-8/5) ο καιρός θα είναι και πάλι άστατος με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αστάθεια θα συνεχιστεί και τις υπόλοιπες ημέρες της νέας εβδομάδας.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Σάββατο, 5 Μαΐου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5-5-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στη Δ. Μακεδονία και το απόγευμα στην κεντρική και την Α. Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 28 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κατά περιόδους στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δ. Στερεά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς. 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.
Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή και καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα Β-ΒΔ. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς. 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Source: Ζιακόπουλος Δημήτριος BlogspotΠροσοχή στους χειμάρρους και τους κεραυνούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *