Άρθρα Μετεωρολόγων

Οντά ‘πρεπε δεν έβρεχε κι ο Μάης χαλαζώνει

 

Βαρομετρικό χαμηλό στην Τυρρηνική Θάλασσα εξακολουθεί να επηρεάζει με βροχές και τοπικές καταιγίδες την Ιταλία. Η χώρα μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), θα βρίσκεται υπό την επίδραση ομαλού βαρομετρικού πεδίου με αποτέλεσμα την επικράτηση ανέμων εντάσεως το πολύ 5 μποφόρ και τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών εκδήλωσης όμβρων και καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στην κεντρική Ελλάδα και τη Μακεδονία. Το Σαββατοκύριακο (5-6/5) η αστάθεια του καιρού θα ενταθεί με συνέπεια την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Πάντως τα σημαντικότερα από πλευράς έντασης φαινόμενα αναμένονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου οι καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (7-8/5) ο καιρός θα είναι και πάλι άστατος με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.  
Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-5-2018
 
Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι Α 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 28 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα σε Θεσσαλία και ορεινή Στερεά. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι στα βόρεια Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.
Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Πιθανοί όμβροι το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Α 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.

Source: Ζιακόπουλος Δημήτριος Blogspot: Οντά ‘πρεπε δεν έβρεχε κι ο Μάης χαλαζώνει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *