Άρθρα Μετεωρολόγων

Με περιορισμένη αστάθεια και βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ το Σαββατοκύριακο

Η περιοχή μας επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα ΒΑ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με συνέπεια την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο – Καρπάθιο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν βασικά στα ορεινά και η αισθητή θερμοκρασία θα είναι σχετικά χαμηλή στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχές. Την Κυριακή(13/5) τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη Δευτέρα(14/5) η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στη Β. Ελλάδα και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Την  Τρίτη και την Τετάρτη (15-16/5) ο καιρός θα είναι αρκετά ζεστός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ΒΔ. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία αγγίξει τους 30 βαθμούς (ανατολικά και νότια).
Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου
Σάββατο, 12 Μαΐου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-5-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 26 Βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με παροδικούς όμβρους στην Κρήτη. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.
Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς. 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

Πηγή: Ζιακόπουλος Δημήτριος: Με περιορισμένη αστάθεια και βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ το Σαββατοκύριακο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *