Επίκαιρα

Η τάση του καιρού μέχρι 14-03-2021

Η Τετάρτη θα κυλήσει με αυξημένη συννεφιά κυρίως στα βόρεια, εσωτερικά και ορεινά τμήματα, όπου εκεί δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει η να βρέξει ασθενώς τοπικά. Αργά το απόγευμα θα συννεφιάσει και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4-5 τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Η Πέμπτη θα ξεκινήσει με τοπικές νεφώσεις που γρήγορα πυκνώσουν και πριν το μεσημέρι θα αρχίσουν να εκδηλώνονται διάσπαρτες μπόρες. Προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να γενικεύονται ενώ θα ενταθούν ακόμα περισσότερο κυρίως στα βόρεια και ορεινά τμήματα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά (1400μ). Οι άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4-6 και από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείους-βορειοδυτικούς και ενισχυθούν ακόμα περισσότερο. Θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Βελτιώνεται ως προς τα φαινόμενα ο καιρός την Παρασκευή, παραμένουν κάποιες νεφώσεις τοπικά πιο αυξημένες. Οι βοριάδες εξασθενούν σημαντικά. Θερμοκρασία σε άνοδο.

Νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες θα έχουμε το Σάββατο στο νησί. Οι άνεμοι στρέφονται σε δυτικούς 4-6 μποφόρ. Θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Τέλος για την Κυριακή αναμένεται άστατος καιρός στο νησί με βροχές που όμως δεν φαίνεται με τα έως τώρα στοιχεία να είναι αξιόλογες. Οι άνεμοι μεταβλητοί έως μέτριοι. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση.