Οι μόνοι που θα απουσιάσουν τις επόμενες ημέρες θα είναι οι ισχυροί άνεμοι

Οι υψηλές πιέσεις της κεντρικής Μεσογείου επεκτείνονται ανατολικά με αποτέλεσμα το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) οι βόρειοι άνεμοι να εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Αναφορικά με την απογευματινή αστάθεια, σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Την Πέμπτη (14/6) οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στη ΒΔ Ελλάδα. Από την Παρασκευή(15/6) ψυχρές αέριες μάζες θα αρχίσουν να μεταφέρονται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα μας με αποτέλεσμα την εκδήλωση όμβρων και καταιγίδων αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και το Σαββατοκύριακο (16-17/6) σχεδόν σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση.
  
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-6-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 35 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και στο Ν. Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς.
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στην ορεινή Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς.
Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Πηγή: Ζιακόπουλος Δημήτριος: Οι μόνοι που θα απουσιάσουν τις επόμενες ημέρες θα είναι οι ισχυροί άνεμοι

Λάβετε ζωντανά ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Cretaweather.gr

FREE
VIEW