Επίκαιρα

Έρχεται ο Ορέστης;

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα.

Ξεκινάει από σήμερα η κακοκαιρία “Ορέστης” που θα μας απασχολήσει έως και την Πέμπτη.

Τοπικές βροχές κυρίως σε δυτικά και κεντρικά τμήματα του νησιού μας θα έχουμε σήμερα Δευτέρα. Οι άνεμοι από Β-ΒΑ διευθύνσεις αργότερα στα δυτικά θα στραφούν σε πιο Α 2-4b.

Αύριο Τρίτη τα φαινόμενα που αρχικά θα εστιάζονται στα δυτικά, σταδιακά μέσα στην ημέρα θα επεκταθούν ανατολικότερα και έως αργά το βράδυ τοπικά ίσως έχουν και εντάσεις. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ 2-4 τοπικά σε κάποια παραθαλάσσια έως 5b.

Την Τετάρτη η μέρα θα ξεκινήσει με βαρύ καιρό και κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Δείξτε την απαραίτητη προσοχή. Τα φαινόμενα που από το μεσημέρι και μετά θα παρουσιάσουν εξασθένηση, θα ενταθούν εκ νέου τις βραδυνές ώρες και τα ξημερώματα κυρίως στα βόρεια. Οι Α άνεμοι που γρήγορα θα στραφούν σε Ν-ΝΔ και από τις βραδυνές ώρες σε πιο Δ-ΒΔ δεν θα ξεπερνούν τα 2-4 και πιθανόν τοπικά τα 5b.

Άστατος θα είναι την Πέμπτη ο καιρός με τοπικές μπόρες κυρίως στα βόρεια, εσωτερικά και ορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα έως το βράδυ θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι Β άνεμοι θα ενισχυθούν αγγίζοντας τα 4-6 τοπικά και τα 7b. Θερμοκρασία σε πτώση.

Επιμέλεια: Κοζυράκης Εμμανουήλ