Άρθρα Μετεωρολόγων

Ενισχύεται η αστάθεια

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) η χώρα θα βρίσκεται υπό την επίδραση του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις τόσο στην κεντρική όσο και στην ανατολική Μεσόγειο με συνέπεια την επικράτηση ΝΑ έως ΒΑ ανέμων εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Παράλληλα, οι ψυχρές μάζες που μεταφέρονται στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα πάνω από την περιοχή μας δημιουργούν συνθήκες αστάθειας με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως το απόγευμα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Την Πέμπτη (24/5) η αστάθεια θα συνεχιστεί και μάλιστα στη Β. Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να ενταθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Την Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο(25-27/5) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-5-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στη Μακεδονία κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 29 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 Βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.
Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη:
Πιθανοί όμβροι και τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Πηγή: Ζιακόπουλος Δημήτριος: Ενισχύεται η αστάθεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *