Εμμονή των βόρειων ανέμων στα ανατολικά και της θερμικής αστάθειας στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και τη Μακεδονία

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση του Β-ΒΑ ρεύματος με βασική ένταση στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων το απόγευμα στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά. Τόσο από πλευράς έκτασης όσο και από πλευράς έντασης σημαντικότερα θα είναι τα φαινόμενα στη Μακεδονία και την Ήπειρο. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη Δ. Ελλάδα. Με τον ίδιο καιρό θα περάσει και η Πέμπτη, η τελευταία ημέρα του Μαΐου. Τέλος, τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου φαίνεται ότι η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινά κυρίως της Β-ΒΔ Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως 6 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-5-2018
Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 32 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανοί όμβροι στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και πιθανώς στο κεντρικό Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.
Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς. 
Θεσσαλονίκη:
Πιθανοί όμβροι ή και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Πηγή: Ζιακόπουλος Δημήτριος: Εμμονή των βόρειων ανέμων στα ανατολικά και της θερμικής αστάθειας στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και τη Μακεδονία

Λάβετε ζωντανά ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Cretaweather.gr

FREE
VIEW