Επίκαιρα

Χιονοπτώσεις από σήμερα το απόγευμα και βροχές από τη Τετάρτη το σκηνικό του καιρού για τις 4 επόμενες μέρες

Kαθ’ οδόν ο «Τηλέμαχος». Τα φαινόμενα που εκδηλώνονται ήδη σε κάποιες περιοχές του νησιού από το μεσημέρι κυρίως μετά θα έχουν την τάση να εντύνονται και να γενικεύονται. Οι χιονοπτώσεις που αρχικά θα αφορούν ορεινές περιοχές (600-700μ) σταδιακά θα κατέρχονται σε χαμηλότερα υψόμετρα. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από τις απογευματινές ώρες.

Αγριεύει ο χιονιάς μετά τα μεσάνυχτα προς τα ξημερώματα, συνοδευόμενος από χιονοκαταιγίδες και σημαντική ενίσχυση των ΒΔ ανέμων (7-8b). Έτσι λοιπόν χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται από τα (100-150μ) το πρωί της Τρίτης, ενώ στα υπόλοιπα βροχή, χιονόνερο ή χιονοχάλαζο.

Προσοχή! Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα έχουν ένταση και διάρκεια. Δεν αποκλείεται πρόσκαιρα και τοπικά σε εξάρσεις να παρατηρηθούν νιφάδες και πιο χαμηλά.

Τα φαινόμενα προς τις μεσημεριανές θα έχουν την τάση να εξασθενούν και έως το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Σημαντικό: Από τη Τετάρτη το μεσημέρι ο καιρός θα χαλάσει ξανά με βροχές και νότιο-νοτιοδυτικούς ανέμους που θα φέρουν σημαντικές βροχές στο νησί από τη Τετάρτη το απόγευμα και τη Πέμπτη που σε συνδυασμό με το χιόνι που θα έχει πέσει θα οδηγήσει σε απότομο λιώσιμο του με αρκετούς κινδύνους να ελλοχεύουν γύρο από ρέματα και ποτάμια.

Επιμέλεια άρθρου: Ομάδα Cretaweather.gr