Αστάθειας συνέχεια…

Αλλάζει η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στη ΝΑ Ευρώπη με αποτέλεσμα το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) στην περιοχή μας να επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (νότια πελάγη). Κατά τα άλλα, οι συνθήκες θα είναι και πάλι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Το Σάββατο (23/6), τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το Β-ΒΑ Αιγαίο και την ορεινή Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Την Κυριακή(24/6), η καιρική αστάθεια θα συνεχιστεί κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Β-ΒΑ με ένταση το πολύ 6 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο σε όλη τη χώρα. Τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας, ψυχρές αέριες μάζες στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα θα μεταφερθούν από την κεντρική Ευρώπη προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ιδιαίτερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-6-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς.
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στο Α. Αιγαίο και πιθανώς το απόγευμα στην ορεινή Κρήτη. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.
Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη:
Πιθανοί όμβροι το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Πηγή: Ζιακόπουλος Δημήτριος: Αστάθειας συνέχεια…

Λάβετε ζωντανά ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει