Ας ελπίσουμε ότι το ΠΣΚ ο καιρός δεν θα είναι ψηλά στη λίστα των θεμάτων των δελτίων ειδήσεων

Εκτεταμένο πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων με πολλά κέντρα αρχίζει να καλύπτει τη ΝΑ Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας. Με αυτό το δεδομένο, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της ιδιαίτερα στις περιοχές των βροχών. Το Σαββατοκύριακο(16-17/6), βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα και μάλιστα οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Αυτό σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα φαινόμενα είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), χαλάζι ή και μεγάλης έντασης βροχοπτώσεις που σε τοπικό επίπεδο μπορούν να προκαλέσουν αιφνίδιες πλημμύρες. Κατά τα άλλα, στα πελάγη οι άνεμοι θα φθάνουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η καιρική αστάθεια θα συνεχιστεί και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-6-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς.
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανές βροχές και καταιγίδες στο ΒΔ Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.
Αττική:
Πιθανές βροχές το απόγευμα-βράδυ. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς.

Πηγή: Ζιακόπουλος Δημήτριος: Ας ελπίσουμε ότι το ΠΣΚ ο καιρός δεν θα είναι ψηλά στη λίστα των θεμάτων των δελτίων ειδήσεων

Λάβετε ζωντανά ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Cretaweather.gr

FREE
VIEW