Ενημερωτικά

Πρώτη αξιολόγηση της έντασης – επικινδυνότητας των καιρικών φαινομένων του επόμενου τετραημέρου

Πρώτη αξιολόγηση της έντασης – επικινδυνότητας των καιρικών φαινομένων του επόμενου τετραημέρου

ΣΑΒΒΑΤΟ (27/1)

Δεν προβλέπεται αξιόλογης έντασης υετός.

Άνεμοι ΒΔ 5 με 7 μποφόρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ (28/1)

Σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο και την Κρήτη.

Τοπικές χιονοπτώσεις, όχι μεγάλης έντασης, στα ορεινά-ημιορεινά της Εύβοιας και στα ορεινά της Αττικοβοιωτίας και της Κρήτης.

Επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων με ένταση ως τα 7 μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ (29/1)

Στα νησιά του Β-ΒΔ Αιγαίου, τη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, τη Βοιωτία και την Αττική χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Τοπικές χιονοπτώσεις και σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Α-ΒΑ Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.    

Τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο και την Κρήτη.

Ενίσχυση των ΒΑ ανέμων στα 8 και αργότερα στα 9 μποφόρ (Αιγαίο).

ΤΡΙΤΗ (30/1_

Στην Α-ΝΑ Θεσσαλία, την Α. Στερεά-Εύβοια, την Α-ΒΑ Πελοπόννησο, το Β-ΒΔ Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη κακοκαιρία με βασικά χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας και τους ΒΑ ανέμους εντάσεως ως τα 10 μποφόρ. Τοπικές καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές. Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Στην ΑΤΤΙΚΉ, το Σαββατοκύριακο δεν αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα. Όμως, τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με: (α) χιονοπτώσεις οι οποίες θα κατέβουν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου (από τις χιονοπτώσεις δεν εξαιρείται η Αθήνα, αλλά για χιονοστρώσεις θα μιλήσουμε σε επόμενη πρόγνωση) και (β) θυελλώδεις ανέμους εντάσεως ως τα 9 μποφόρ.  

ΠΗΓΗ:https://ziakopoulos.blogspot.com/2024/01/blog-post_26.html