Επίκαιρα

Πρόγνωση καιρού για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα. Η τάση του καιρού μέχρι τις 04-05-2021.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες 6-7 ημέρες θα είναι οι αραιές κατά διαστήματα νεφώσεις, η θολούρα στην ατμόσφαιρα και οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Πιο αναλυτικά:

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα θα έχουμε την Μ.Τετάρτη. Θολούρα στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι από νότιες γενικά διευθύνσεις 3-5 και πρόσκαιρα τοπικά στα βόρεια εως 6 μποφόρ. Τοπικά σε κάποια παραθαλάσσια θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα. Η θερμοκρασία σε άνοδο, τοπικά θα αγγίξει και τους 31-32°C. Λόγω θαλάσσιας αύρας η μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι πιο χαμηλες σε κάποια παραθαλάσσια τμήματα.

Με λίγες αραιές νεφώσεις θα ξεκινήσει η Μ.Πέμπτη που προς το απόγευμα θα πυκνώσουν. Θολούρα στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3-5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θαλάσσιες αύρες τοπικά. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα τοπικά θα αγγίξει τους 34-35 πιθανόν τοπικά τους 36°C.

Με σχεδόν αίθριο καιρό θα κυλήσει η Μ.Παρασκευή. Θολούρα στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Ζέστη, τοπικά θα αγγίξει τους 34-35°C. Σε κάποια παραθαλάσσια η θερμοκρασία θα είναι αρκετά χαμηλότερη λόγω αύρας.

Λίγες αραίες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες θα έχουμε το Μ.Σάββατο. Θολούρα και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 πολύ τοπικά σε κάποια θαλάσσια τμήματα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία τοπικά στους 35-36 πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά ακόμα και τους 37°C. “Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σε όλο το νησί τη βραδιά της Ανάστασης. Ζεστή γενικά βραδιά.

Η Κυριακή του Πάσχα και με τα τελευταία στοιχεία θα κυλήσει με ιδανικές συνθήκες για το σούβλισμα του οβελία. Καλές καιρικές συνθήκες ενώ από το απόγευμα πιθανόν να αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η θολούρα και η σκόνη δεν θα λείπει από την ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς πολύ τοπικά το μεσημέρι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα αγγίξει τους 35-36 ενώ δεν αποκλείεται πολύ τοπικά στα εσωτερικά ακόμα και τους 37-38°C! Η αύρα τοπικά σε κάποια παραθαλάσσια θα κρατάει τη θερμοκρασία πιο χαμηλά.

Με τα τελευταία στοιχεία φαίνεται ότι και η Δευτέρα του Πάσχα θα κυλήσει με καλοκαιρία και υψηλές θερμοκρασίες, ενώ πιθανόν από Τρίτη υποχωρεί η θερμοκρασία και οι άνεμοι στρέφονται σε βοριάδες.