Επίκαιρα

Η τάση του καιρού μέχρι 27-06-2021

Με καλοκαιρία και θερμοκρασίες που τοπικά θα αγγίζουν σε επίπεδο καύσωνα θα κυλήσει το επόμενο διάστημα στο νησί.
Πιο αναλυτικά:


Αύριο Τρίτη με αίθριο καιρό θα ξεκινήσει η μέρα, ενώ λίγες αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους προς το απόγευμα. Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 2-3 τοπικά στα δυτικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα αγγίξει τους 32-33 τοπικά ακόμα και τους 34°C.

Με ηλιοφάνεια και πολύ λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα θα κυλήσει η Τετάρτη. Οι άνεμοι απο διάφορες διεθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα αγγίξει τους 34-36 πιθανόν τοπικά και τους 37°C.

Η Πέμπτη θα κυλήσει
με ηλιοφάνεια. Προσοχή! Κίνδυνος πυρκαγιάς. Οι άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις θα ενισχυθούν 4-6 πιθανόν στα ανατολικά σε ριπές και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα. Θα αγγίξει τους 35-37 πιθανόν τοπικά τους 38°C κυρίως στα εσωτερικά και νότια. Στα βόρεια τμήματα λίγο χαμηλότερα λόγω των βοριάδων.

Αίθριο καιρό και θολούρα θα έχουμε και την Παρασκευή. Κίνδυνος πυρκαγιάς. Οι βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι θα αγγίζουν τα 4-6 τοπικά στα νότια σε ριπές και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα νότια τοπικά θα αγγίξει και τους 36-38°C, στα βόρεια θα διατηρηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω του μελτεμιού.

Και το Σάββατο αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες. Θολούρα στην ατμόσφαιρα. Οι βοριάδες θα αγγίζουν τα 4-6 τοπικά στα νότια σε ριπές και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με την Παρασκευή. Στα νότια τοπικά θα αγγίξει και τους 36-38°C.

Καλοκαιρινή ημέρα και η Κυριακή. Μικρή εξασθένηση των βοριάδων στα 3-5 τοπικά στα νότια σε ριπές και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα αγγίξει στα νότια τους 37-39 δεν αποκλείεται τοπικά και τους 40°C!

Με τα τελευταία στοιχεία διαφαίνεται ότι και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν…