Στον αστερισμό των μελτεμιών

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) η χώρα θα βρίσκεται υπό την επίδραση του ισχυρού συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση ενισχυμένων Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Αναφορικά με τις άλλες βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους, όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Το Σαββατοκύριακο (4-5/8), το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βόρειοι άνεμοι (μελτέμια), οι οποίοι κατά τόπους στο Αιγαίο είναι πιθανό να φθάσουν τα 8 μποφόρ. Οι όμβροι και οι καταιγίδες σταδιακά θα σταματήσουν και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (6-7/8), δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3-8-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς.
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στο ΒΔ Αιγαίο και την ορεινή Κρήτη. Άνεμοι Β 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.
Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικοί όμβροι και πιθανώς καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.

Πηγή: Ζιακόπουλος Δημήτριος: Στον αστερισμό των μελτεμιών

Λάβετε ζωντανά ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει