Άρθρα Μετεωρολόγων

Στη ΒΔ Ελλάδα οι σημαντικότερες βροχές

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες κυρίως τη ΒΔ Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα φθάσουν τα 6 μποφόρ (Β. Ιόνιο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην περιοχή μας θα είναι Δ-ΝΔ με αποτέλεσμα τις αραιές νεφώσεις, οι οποίες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές. Μάλιστα, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια διαμερίσματα της χώρας είναι πιθανό να σημειώνονται και σποραδικές βροχές, κατά βάση ασθενείς. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση το πολύ 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Εκτιμάται ότι στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 32 βαθμούς.  
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου
Τρίτη, 15 Μαΐου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15-5-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές στη Μακεδονία τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δ. Στερεά. Άνεμοι Ν 4 με 5 και στο Β. Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς. 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανές βροχές το απόγευμα στην ορεινή Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι Ν 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι στα βόρεια Ν-ΝΑ 3 με 4 και στα νότια Δ-ΝΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.
Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς. 
Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Πηγή: Ζιακόπουλος Δημήτριος: Στη ΒΔ Ελλάδα οι σημαντικότερες βροχές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *