Λιοβόρια…

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο ενισχύεται με αποτέλεσμα την ενίσχυση των Β-ΒΑ ανέμων στην περιοχή μας ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο). Με αυτό το δεδομένο, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), η θερμοκρασία στην ανατολική Ελλάδα θα σημειώσει μικρή πτώση και η αστάθεια, που ως γνωστόν οδηγεί στην εκδήλωση των απογευματινών καταιγίδων, θα περιοριστεί σημαντικά. Το Σαββατοκύριακο(11-12/8), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι η ηλιοφάνεια και οι Β-ΒΑ άνεμοι, οι οποίοι θα πνέουν με ένταση στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ. Κατά τα λοιπά, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο βοριά περιοχές. Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού τόσο τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας όσο και τον Δεκαπενταύγουστο, δεν προβλέπονται βροχές, οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν κατά 1 με 2 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.  
Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-8-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στην Ήπειρο. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 33 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και στο κεντρικό Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.
Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.

Πηγή: Ζιακόπουλος Δημήτριος: Λιοβόρια…

Λάβετε ζωντανά ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Cretaweather.gr

FREE
VIEW