Δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες

Το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), ψυχρές αέριες μάζες που λιμνάζουν στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα πάνω από τη χώρα μας θα προκαλέσουν άστατο καιρό με όμβρους και καταιγίδες ιδιαίτερα στις ηπειρωτικές περιοχές. Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, δηλαδή θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), χαλάζι ή και μεγάλης έντασης βροχές, οι οποίες σε τοπικό επίπεδο μπορούν να προκαλέσουν αιφνίδιες πλημμύρες. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάνουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία γενικά δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 31 βαθμούς. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η καιρική αστάθεια θα συνεχιστεί στην περιοχή μας τουλάχιστον ως τα μέσα της νέας εβδομάδας. Στο διάστημα αυτό οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα θαλασσινά ταξίδια και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26-7-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με όμβρους και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Όμβροι και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς.
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με όμβρους και καταιγίδες κατά περιόδους Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στο Β. Αιγαίο και την ορεινή Κρήτη. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια Δ 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.
Αττική:
Όμβροι και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Άστατος καιρός με όμβρους και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς.

Πηγή: Ζιακόπουλος Δημήτριος: Δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες

Λάβετε ζωντανά ενημερώσεις απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Cretaweather.gr

FREE
VIEW